Laden op zonne-energie

Laden bij Casa Calénc

Niet alleen jezelf opladen maar ook je elektrische auto. Bij Casa Calénc kan het. Een app houdt het verbruik bij.

Sinds juni 2021 is onze droom in vervulling gegaan om elektrisch te rijden. Terwijl wij de auto ophaalden in Nederland heeft Erivan, onze elektricien, ons oplaadpunt gemonteerd. Overdag wordt het laadpunt gevoed door onze zonnepanelen en ’s avonds door onze Tesla Powerwall II. Is er even geen zon dan halen we de stroom van het net.

Op deze pagina zal ik jullie op de hoogte houden van mijn ervaringen met elektrisch rijden. Onderweg van Nederland naar Italië en in Italië. Welke laadpassen ik gebruik en welke apps. Want ja ze komen in alle soorten en maten.

Net als iedere nieuwe gebruiker was ik toch wel een beetje zenuwachtig hoe het laden zou gaan onderweg. Ik kan alvast vertellen dat het mij prima bevallen is.

Ons oplaadpunt is monofase; wat betekent dat er maximaal 3,5 tot 4 kWh geladen wordt. Slow laden past prima bij een slow vakantie. Auto’s die om 5 uur ’s middags bijna leeg aankomen zijn de volgende ochtend weer prima opgeladen.