Over Casa Calénc

appartement italie  Italië Italie  Emilia Romagna Appartementen Zwembad Vakantiehuis B&B Bed and Breakfast duurzaam uitzicht vlakbij zee natuur wandelen logo Zoover

Casa Calénc in vogelvlucht

In het groene hart van Romagna in de regio Emilia Romagna ligt het duurzame Casa Calénc verscholen in het heuvellandschap met de zee op maar 30 minuten rijden. De gastvrouw en gastheer, tevens eigenaar, zijn de initiatiefnemers van duurzaam toeristisch ondernemen in de streek. Een gepassioneerde thuiskok en vinoloog onder een Italiaans dak.

Alle gasten komen voor rust en natuur. En uiteraard ook voor lekker eten en drinken. Op warme zomeravonden naar intieme muziekvoorstellingen en feesten op dorpspleintjes. Ravenna, Rimini en Bologna nodigen uit tot een aangename stedentrip.

Twee appartementen

Casa Calénc bestaat uit twee gerestaureerde duurzame appartementen. En duurzame technische voorziening als zonnepanelen, warmwaterpanelen en ondergrondse opslagtanks voor regenwater. Het complex is volledig zelfvoorzienend qua elektriciteit.
Elk appartement heeft een eigen ingang en een luxe inrichting. Eén voor twee personen, en één voor vier personen. Een tuin met zwembad, een groot gazon, diverse terrassen met en zonder schaduw. Met adembenemend uitzicht op de ruige natuur van calanchi (erosiegeulen) in de voetheuvels van de Apennijnen. Calénc is het Romagnoolse woord voor calanchi. Op de foto bovenaan deze pagina zie je “onze calanchi”.

Ons logo

Casa Calénc ligt op de heuvel Monte Meleto. De heuveltop draagt de romantische naam Paradisi Monte Meleto. Met daarop een kerkje en een oud huis met 360° panoramisch uitzicht. Een weids uitzicht op de Apennijnen en de Adriatische kust. Paradisi betekent lusthof in het Italiaans, een hemelse plek op aarde. Daarnaar verwijst ons logo met de naam Paradisi Casa Calénc. Een passender typering en naam voor onze plek en haar omgeving is er niet. 

Bijeneters (Merops apiaster)  zijn onze lievelingen.  Een van deze lievelingen is al jaren ons beeldmerk.

Vrolijk pratend en kletsend vliegen ze hoog in de lucht over op zoek naar insecten. We zagen ze meestal zoals op de eerste foto. Fotograferen was lastig, 18 jaar lang lukte het niet echt. Totdat er vandaag en gisteren een zwerm neerstreek om op jacht te gaan in het zwerk rondom Casa Calénc. Een van deze lievelingen is al jaren ons beeldmerk.

Op 2 september 2017 schreven we er een berichtje over met foto’s op onze Facebookpagina.

Zoover

Op dit moment staan we op plek vier bij Zoover. In oktober 2018 stonden we op plek nummer 1. Van alle 5700 in Italië had Casa Calénc de beste prijs/kwaliteit verhouding. Al sinds 2015 staat Casa Calénc met een 9,8 in de top 5 van alle Italiaanse appartementen op Zoover.nl. Daar zijn we trots op en we bedanken onze gasten voor hun beoordelingen. Casa Calénc werd in 2018 onderscheiden met de gouden Zoover award. Dezelfde Award kregen we ook al in 2015. Hier lees je meer.