Over ons

Als je over ons spreekt heb je het over Han en Liesbeth. Wij samen hebben van Casa Calénc een vakantiehuis met twee appartementen gemaakt voor een rustige vakantie. Als vanzelfsprekend ontstaat het zalige niets doen: il dolce far niente. Door de betoverende combinatie van natuurlijke schoonheid en de rust van het platteland. En dan ligt dit alles ook nog in het gastronomisch hart van Italië.
Casa Calénc met zwembad ligt in een borgo van een paar huizen met een adembenemend uitzicht. Wij kennen onze Italiaanse buren en hun Romagnoolse gewoonten en zij hebben ons leren kennen. Wij beiden spreken goed Italiaans. Hoewel: het dialect blijft zo goed als onverstaanbaar.

Maar er is meer
Een gepassioneerde thuiskok en een vinologe samen onder een Italiaans dak, dat levert smakelijke taferelen op.
Het ultieme compliment over het eten wat wij aan onze Italiaanse gasten voorzetten is: “Perfetto, davvero cucina nostrana”. La dolce vita willen we ook onze gasten aanbieden: samen inkopen doen op de markt, samen koken, wijn halen bij de wijnboer en samen opeten. Laat je verleiden tot gastronomisch genieten in Romagna.

Romagna is het oostelijk gedeelte van Emilia Romagna.

En wij beiden houden van Italië, van ons verborgen Romagna.

Han (1954): Ik benader mijn rol als verhuurder zoals ik leef: nieuwsgierig, met plezier, energiek en gepassioneerd. Soms een tikkeltje weerbarstig en ongeduldig, altijd gericht op ruimte voor ontwikkeling en nieuwe dingen.

Mijn werkervaring heb ik opgedaan in het bedrijfsleven (SEP en Bloemenveiling Aalsmeer), bij de overheid (Politie en Staatbosbeheer) en als zelfstandig ondernemer. Van huis uit ben ik bosbouwer en ecoloog. Vijftien jaar werkte ik in de automatiseringsector. In 2007 heb ik de coachopleiding aan de School voor Zijnsoriëntatie afgerond.

Liesbeth (1955): Het leukste vind ik het om samen aan tafel te praten over smaak. Eigenlijk begint het al tijdens het eten kopen en het klaarmaken. Met de keuze van de wijn. Seizoensgebonden en regionale producten hebben mijn voorkeur.

Ik heb 10 jaar bij de gemeentelijke overheid gewerkt als milieubeleidscoördinator en afdelingsmanager. Twintig jaar verkocht ik vanuit huis wijnen uit Frankrijk en Italië aan particulieren. Aan de Academie voor Gastronomie verdiepte ik me in het combineren van wijn en spijs.