Routebeschrijving

ROUTEBESCHRIJVING

Routebeschrijving


Even oriënteren in Italië.
Tussen Bologna en Rimini, aan de Adriatische oostkust ga je bij Cesena-Nord (op de snelweg A14) landinwaarts naar de gemeente Sogliano al Rubicone. Sogliano bestaat uit kerkdorpen en wij horen bij het kerkdorp Rontagnano. En dan is Cossure een van de tig gehuchtjes, die in het heuvelachtige platteland verscholen liggen. Ons vakantiehuis Casa Calënc ligt in Cossure.
Casa Calénc ligt 1300 km van Arnhem. Tot de laatste 8 kilometer is het autosnelweg. Bij Mercato Saraceno verlaat je de autoweg E45 en via een korte steile binnenweg rijd je de voetheuvels van de Apennijnen in. Cossure ligt aan de SP11, de Strada Provinciale met nummer 11 in de provincie Forli-Cesena. Cossure ligt op circa twee kilometer ten zuiden van Montegelli en ten noorden van Rontagnano (op circa 3 kilometer).
Casa Calénc ligt dicht bij de vliegvelden:
*Bologna (lijnvluchten en budgetmaatschappij Germanwings www.germanwings.com en Ryanair www.ryanair.com),
*Ancona ( Ryanair www.ryanair.com),
*Rimini (lijnvluchten en www.tuifly.com),
Ook de internationale (auto)treinen gaan naar Bologna en Rimini. Het dichtstbijzijnde treinstation is overigens Cesena: dit ligt op een halfuurtje rijden.
Wij dragen zorg voor het halen en brengen van/naar de stations en vliegvelden. Wil je meer vrijheid en onafhankelijkheid, dan raden we je aan om een auto te huren op het vliegveld. Avis heeft ons altijd goed geholpen.

Zo kom je er met de auto vanuit het zuid-westen

Op de E45 van Perugia naar Ravenna neem je de afslag Montecastello. Rij daar op de lokale weg richting Mercato Saraceno. Rij naar het centrum. Rechts kom je een brug tegen. Die ga je over.
Volg de borden naar Perticara en Savignano di Rigo, totdat je bij Passo Barbotto komt.
Daar sla je linksaf en ga je richting Rontagnano en Montegelli.
Rij door Rontagnano heen, waarbij je een begraafplaats met witte muren aan de linkerkant van de weg passeert. Na 1500 meter krijg je aan de rechterkant een straatlantaarn en een bord Cossure.
Daar ga je rechtsaf en dan de weg volgen tot aan een groepje huizen. Ecco! Cossure.

Ga met de bocht naar rechts mee. Na 25 meter vind je onze parkeerplaats links. Parkeer daar je auto en loop dan nog iets verder de weg af naar onze poort (ongeveer 20 m). Onze hond Reddi zal je vrolijk blaffend komen begroeten.


Navigatiesysteem
Kies de precieze eindbestemming na de afslag Mercato Saraceno of Montecastello en dan rijd je over een normale asfaltweg omhoog. Daarmee voorkom je dat bij “instelling op snelste route” het navigatiesysteem je de laatste kilometers over een onverharde stoffige weg aan de andere kant van de heuvel omhoog laat rijden.
LET OP Er zit een spelfout in veel navigatiesystemen. De straatnaam begint helaas met M in plaats van R. Dus de eindbestemming die je intikt is:
Sogliano al Rubicone, Via Montagnano, Cossure.
GPS-coördinaten kunnen ook:
Breedtegraad:43°57’34.00″ N
Lengtegraad: 12°14’37.30″ O
Casa Calénc
Via Rontagnano, Cossure 137-138
47030 Sogliano al Rubicone (FC)
Frazione Rontagnano, Località Cossure
T 0039 3382386734 mobiel
T 0039 0541 940028 vaste huislijn

Zo kom je er met de auto vanuit het noorden
Op de A14 van Bologna naar Ancona neem je de afslag Cesena-Nord.
Dit is voorbij Forli en voor Cesena.
Rij daar, op de N71/E45 van Ravenna naar Rome, richting Rome. Passeer de afslag Bivio Montegelli en neem de volgende afslag naar Mercato Saraceno. Rij dan op de lokale weg richting Mercato Saraceno. Ga bij stoplichten naar het centrum van Mercato (een steile weg links naar beneden. Over het dorpsplein rechtdoor tot aan een brug met de borden Perticara en Savignano di Rigo. Sla linksaf de brug over en rij slingerend omhoog, totdat je bij Passo Barbotto komt. Daar sla je linksaf en ga je richting Rontagnano en Montegelli. Rij door Rontagnano heen, waarbij je een begraafplaats met witte muren aan de linkerkant van de weg passeert. Na 1500 meter krijg je aan de rechterkant een straatlantaarn en een bord Cossure.
Daar ga je rechtsaf en dan de weg volgen (500 meter) tot aan een groepje huizen. Ecco! Cossure.

Ga met de bocht naar rechts mee. Na 25 meter vind je onze parkeerplaats links. Parkeer daar je auto en loop dan nog iets verder de weg af naar onze poort (ongeveer 20 m). Onze hond Reddi zal je vrolijk blaffend komen begroeten.