Covid-19

Het coronavirus, annuleren en onze ervaringen in sinds 2020

Casa Calénc, coronavirus en annuleren

De nieuwsbrief 2020 met veel corona ervaringen is gepubliceerd. Klik hier om de nieuwsbrief te bekijken.

Ook in 2022, net als in 2020 en 2021, konden we gelukkig vanaf eind mei weer gasten ontvangen. Gelukkig voor onze gasten en gelukkig voor ons.

Casa Calénc is een destinazione sicura. Alle appartementen hebben een eigen privé ingang en er zijn voldoende terrassen voor iedereen om veilig  te kunnen luieren en zitten. Casa Calénc is omringd door rust en ruimte. Covid-19 maatregelen zijn dan ook goed in te passen, waardoor gasten kunnen genieten van een veilige, zorgeloze en welverdiende vakantie. 

Het is lastig om vooruit te kijken. Corona lijkt onderdeel te zijn van ons dagelijkse leven. Wij hanteren daarom weer onze normale annuleringsvoorwaarden. Hier vind je onze voorwaarden.

Mocht er onverhoopt toch weer een ernstige Corona uitbraak plaatsvinden, dan zullen wij niet aarzelen om ons annuleringsregiem weer aan te passen als in maart 2020 (zie onze nieuwsbrief hier onder die wij in maart 2020 stuurden naar al onze gasten.

Enkele reactie van onze gasten:

‘…… Ondanks de coronamaatregelen voelde ik me helemaal veilig, mondkapje was verplicht in winkels en horeca, maar je kan je vrij bewegen voor een goede vakantie. Een echte aanrader!” of

“In deze omgeving is Corona ver weg. “

Dit bericht stuurden we in maart 2020 naar onze gasten die al geboekt hadden:

Lieve gasten,

Het zijn wel erg bijzondere tijden. Dat een onzichtbaar virus zo’n invloed kan hebben op ons dagelijks leven is bijna te groots om je voor te stellen. Elke dag weten we meer dan gisteren. En eerlijk gezegd weten wij niet hoe het zal lopen.

Liesbeth en ik hebben ons de afgelopen weken afgevraagd hoe het met Casa Calénc en onze gasten zal gaan het komend seizoen. Italië is zwaar getroffen op dit moment.

Wij zijn tot de conclusie gekomen dat onze voorwaarden nooit in deze situatie hebben voorzien. Daarom zijn we gaan brainstormen over wat wij willen en wat we vinden dat klopt bij de huidige situatie.

Wat wij het liefste willen is dat onze gasten en ook onze toekomstige gasten zich goed voelen. Geheel in lijn met ons motto “Casa Calénc is er om onze gasten een fijne en onbezorgde vakantie te bezorgen. Wij willen onze gasten kennis laten maken met het verborgen Romagna”.

Daarom willen wij ieder van jullie de volgende mogelijkheden geven:

  1. Boek om naar later in 2020 of 2021,
  2. Annuleer nu direct kosteloos, waarbij wij de aanbetaling(en) terugstorten,
  3. Laat de boeking staan, wacht rustig af tot een maand voor aanvang van je geplande vakantie en beslis dan of je komt of niet. Overleg stellen we dan op prijs,
  4. Wacht met het betalen van de resterende 70% tot het definitieve keuzemoment.

Als je nog vragen hebt, stuur een mailtje of bel naar Han 06 2186 7084.

Zoals Giuseppe Conte, premier van Italië het aan het begin van de crisis zei:

“… Laten we vandaag afstand houden, om elkaar morgen met nog meer warmte te omarmen …”.

Met hartelijke groeten, Cordiali saluti

Casa Calénc, Han en Liesbeth

Goede herinneringen aan lekker eten