Covid-19

Covid-19

Casa Calénc, coronavirus en annuleren

In februari hadden al vele gasten de weg naar Casa Calénc gevonden voor een vakantie bij ons in 2020.

Italië werd als eerste Europees land geconfronteerd met het Covid-19.  En Italië is op slot gegaan om de epidemie af te remmen. Het zal duidelijk zijn dat we sindsdien geen nieuwe boekingen hebben gehad. Voor april hebben wij zelf alles geannuleerd en de aanbetalingen zijn terugbetaald.

Om contact te houden met toekomstige gasten bieden we voor 2020 de mogelijkheid aan om nu voor later dit seizoen te boeken met recht op kostenloze annulering en om pas aan te betalen als Italië weer opengaat.

Om duidelijk te maken hoe wij om willen gaan met bestaande boekingen en aanbetalingen hebben wij begin maart het onderstaande bericht naar al onze gasten gestuurd. Zo denken wij er nog steeds over.

Lieve gasten,

Het zijn wel erg bijzondere tijden. Dat een onzichtbaar virus zo’n invloed kan hebben op ons dagelijks leven is bijna te groots om je voor te stellen. Elke dag weten we meer dan gisteren. En eerlijk gezegd weten wij niet hoe het zal lopen.

Liesbeth en ik hebben ons de afgelopen weken afgevraagd hoe het met Casa Calénc en onze gasten zal gaan het komend seizoen. Italië is zwaar getroffen op dit moment.

Wij zijn tot de conclusie gekomen dat onze voorwaarden nooit in deze situatie hebben voorzien. Daarom zijn we gaan brainstormen over wat wij willen en wat we vinden dat klopt bij de huidige situatie.

Wat wij het liefste willen is dat onze gasten en ook onze toekomstige gasten zich goed voelen. Geheel in lijn met ons motto “Casa Calénc is er om onze gasten een fijne en onbezorgde vakantie te bezorgen. Wij willen onze gasten kennis laten maken met het verborgen Romagna”.

Wat we niet willen is dat wij de persoonlijke situatie van onze gasten mee laten wegen bij wel of niet aanbetalingen terugstorten.

Daarom willen wij ieder van jullie de volgende mogelijkheden geven:

  1. Boek om naar later in 2020 of 2021,
  2. Annuleer nu direct kosteloos, waarbij wij de aanbetaling(en) terugstorten,
  3. Laat de boeking staan, wacht rustig af tot een maand voor aanvang van je geplande vakantie en beslis dan of je komt of niet. Overleg stellen we dan op prijs,
  4. Wacht met het betalen van de resterende 70% tot het definitieve keuzemoment.

Wil je annuleren, antwoord op deze mail en vermeld daarbij dan gelijk de IBAN gegevens van je bankrekening met de juiste tenaamstelling van de rekeninghouder.

Als je nog vragen hebt, stuur een mailtje of bel naar Han 06 2186 7084.

Zoals Giuseppe Conte, premier van Italië het aan het begin van de crisis zei:

“… Laten we vandaag afstand houden, om elkaar morgen met nog meer warmte te omarmen …”.

Met hartelijke groeten, Cordiali saluti

Casa Calénc, Han en Liesbeth

Goede herinneringen aan lekker eten