Op de kaart

Waar ligt Casa Calénc?

Je vraagt je vermoedelijk af: “Waar ligt Casa Calénc”. Allereerst Casa Calénc ligt in het oostelijk deel van de regio Emilia Romagna. In Romagna. Meer exact: Casa Calénc bevindt zich tussen de Adriatische zee en de Apennijnen in, met een uitzicht op San Marino, San Leo, Rimini en Monte Perticara. In de borgo Cossure. Vanuit Casa Calénc zie je de zee en de Apennijnse heuvels van de Marken en Toscane.

Cossure (spreek uit Kossoerre) is een gehuchtje met 7 huizen. Cossure ligt in Romagna, in de gemeente Sogliano al Rubicone, landinwaarts in de voetheuvels van de Apennijnen op 525 meter hoogte.
Casa Calénc ligt weliswaar slechts 30 kilometer verwijderd van de Adriatische kust maar ligt ver weg van de drukte. Een ideale basis voor dagtochten (een dagje aan zee, wandelen, fietsen en mountainbiken) en stedentripjes.

Let op!

Als je een routenavigatiesysteem gebruikt is het wel even opletten. Via Rontagnano Cossure zul je niet altijd vinden. Via Montagnano Cossure vind je wel. Een hinderlijke typefout die Google op ons verzoek al heeft aangepast. Maar niet alle navigatiesystemen zijn actueel. Kijk daarom ook even naar onze routebeschrijving.

Grote steden in de buurt zijn Rimini, Ravenna, Cesena, San Marino en Pesaro, Bologna ligt iets verder weg op ongeveer 70 minuten rijden.