Dal mercato al tavolo

Dal Mercato al tavolo

Lekker Italiaans eten koken

Gastronomisch genieten op vakantie doe je vaak in de betere trattorie in de ommuurde stadjes en bij de agriturismi op het platteland. Voor ons was dat niet genoeg. Op vakantie wilden wij graag ook zelf koken. Tuurlijk zat dat receptenboek niet in onze koffer, dus kreeg Casa Calénc een plank met kookboeken.

Veel gasten willen nu eindelijk wel eens leren hoe je Italiaans kookt. Tagliatelle of tortellini maken, of wat te denken van risotto, gnocchi of koken met verse vis. Wij bieden hiervoor graag de gelegenheid. Samen koken is tenslotte het mooiste dat er is. En inmiddels hebben we veel geleerd van de lokale mamma’s en professionele koks. Voor lekker Italiaans eten koken hebben we twee speciale arrangementen gemaakt. De arrangementen kunnen samen worden gevoegd of ieder op zich worden beleefd. In de corona jaren konden we onze arrangementen niet aanbieden. Gelukkig hadden we alternatieve programma’s voor onze gasten.

Dal Mercato al Tavolo

Dal Mercato al Tavolo bestaat uit twee arrangementen van elk een halve dag. Rechtstreeks van de markt komt het eten op tafel. Het arrangement Dal Mercato: samen inkopen doen bij een lokale markt of bij een lokale producent. Het arrangement Al Tavolo: samen het menu opstellen, daarna samen koken en opeten.

Al Tavolo: aan tafel

Er gaat niets boven praten over van alles en nog wat onder het eten koken en weetjes uitwisselen over de lokale gebruiken. Dat doen we als onze gasten met ons koken. Italiaans koken wel te verstaan. Allereerst wordt het menu opgesteld. Aan het eind van de middag wordt begonnen met recepten verdelen, wie maakt wat. Verse groentes worden uit de tuin gehaald. Wijn halen bij de boer gebeurt ook nog even tussendoor. En dan kokkerellen onder het genot van een koel glas.

Voor het samen koken en een keukentoeslag rekenen we € 25 per volwassene. Kinderen onder 12 jaar mogen ook meekoken voor  € 10, terwijl kinderen tussen 12 en 16 jaar € 15 betalen. Extra kosten voor het arrangement Al Tavolo bestaan uit de gebruikte ingrediënten op kostprijsbasis. Ook de wijn wordt verrekend.

Dal Mercato: naar de markt

’s Ochtends gaan we op stap naar een goede regionale markt om inkopen te doen. Veelal wordt in overleg gekozen voor de dagmarkt in Rimini. Daar wordt vis nog door de vissers zelf verkocht! Na de inkoop gaat alles in koelboxen naar Casa Calénc. Gasten gaan vanuit de markt naar het strand of doen een dagje Rimini.
We rekenen € 25 per volwassene voor de gereden kilometers en als bijdrage in de begeleiding naar de markt. Kinderen onder 12 jaar gaan gratis mee naar de markt, terwijl kinderen tussen 12 en 16 jaar € 10 betalen.

Alla Cantina: naar de wijnboer

Wijnliefhebbers willen wijnen ook proeven. En dat kan. Op afspraak kunnen we naar een wijnboer in de buurt gaan voor een wijnproeverij.
’s Middags gaan we op stap naar een regionale wijnboer om daar wijnen te proeven.
We rekenen € 25 per volwassene voor de gereden kilometers en als bijdrage in de begeleiding van de wijnproeverij.